Ο πλούτος στα χέρια των λίγων: το 1% πλουσιότερο από το 99%

Ο πλούτος που συγκεντρώνει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλέον μεγαλύτερος από τον πλούτο που κατέχει το 99% σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam. Και μάλιστα επιταχύνεται ο ρυθμός αύξησης του πλούτου που κατέχει το 1%, καθώς το 2015 αναμένεται να φτάσει το 50%, ενώ από 44% που ήταν το 2009, μέσα στο 2014 έγινε 48%.

Σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam, η έκρηξη των ανισοτήτων και η διεύρυνση με ταχείς ρυθμούς του χάσματος μεταξύ των πλουσιότερων στον πλανήτη και του υπόλοιπου πληθυσμού, αποτελεί τροχοπέδη για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.

Η μελέτη έρχεται μόλις μία ημέρα πριν ο Μπαράκ Ομπάμα ζητήσει αύξηση των φόρων για τους πλούσιους, για να βοηθήσει τη μεσαία τάξη.

Τον Οκτώβριο, σε άλλη έκθεση από το τραπεζικό κολοσσό Credit Suisse, αναφερόταν επίσης ότι το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων που κατέχουν σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πλούτου.

(πηγή: left.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399