Σχεδόν 4.000 παιδιά θύματα του Έμπολα

Τραγική είναι η απογραφή που γίνεται στα θύματα του ιού Έμπολα καθώς σύμφωνα με μια έρευνα του Imperial College του Λονδίνου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», τα περισσότερα θύματα της επιδημίας είναι παιδιά.

Σχεδόν 4.000 παιδιά έχουν προσβληθεί από τον ιό στο σύνολο των ασθενών που ξεπερνά τις 10.000 και όσο πάνε και αυξάνονται δυστυχώς καθώς, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα αυτή τα στιγμή ο ιός κάνει μια ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. ο ιός είναι θανατηφόρος για το 90% των παιδιών κάτω του 1 έτους και το 80% των παιδιών από 1 – 4 ετών. Ενώ, η θνησιμότητα στα παιδιά από 10 -15 ετών φτάνει το 52% και για τα άτομα 16 έως 44 ετών φτάνει στο 65%.

Όπως επισημαίνει καθηγήτρια επιδημιολογίας Κριστλ Ντόνελι, τα πρόσφατα κρούσματα του ιού δείχνουν ότι αν και είναι λιγότερα στα παιδιά εντούτοις οι μεγάλοι είναι αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από αυτά. Ο λόγος είναι πιθανότατα ότι τα παιδιά έχουν διαφορετικά συμπτώματα από τους ενήλικες καθώς επίσης, και το γεγονός ότι εμφανίζουν νωρίτερα όχι μόνο τα συμπτώματα μετά τη μόλυνση, αλλά και τον πυρετό.

(πηγή: prismanews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399