Τυφλός και ανάπηρος φύτεψαν 10.000 δέντρα!

Ένας τυφλός και ένας ανάπηρος άντρας που έχει χάσει και τα δυο του χέρια πραγματοποίησαν έναν άθλο, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η αδυναμία τους δεν τους περιορίζει από το να φροντίσουν το περιβάλλον. Ο λόγος για τον Jia Haixia που γεννήθηκε με μερική τύφλωση και τον φίλο του Jia Wenqi που έχασε και τα δύο του χέρια σε ένα ατύχημα σε ηλικία 3 ετών.

Οι δυο τους έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια μαζί φυτεύοντας δέντρα σε μία από τις πιο άγονες περιοχές της Κίνας, για να προστατέψουν το χωριό τους Yeli από τις πλημμύρες. Με δική τους πρωτοβουλία νοίκιασαν μια έκταση και εκεί φύτεψαν πάνω από 10.000 δέντρα που λειτουργούν ως ανάχωμα των νερών της βροχής. Μάλιστα η πράξη τους αυτή ήταν καθημερινά επίπονη αλλά ο ένας με τη βοήθεια του άλλου πέτυχαν τον σκοπό τους, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν το έργο τους φροντίζοντας τα ήδη υπάρχοντα δέντρα και φυτεύοντας καινούρια.

(πηγή: perierga.gr x)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399