Καρδιά του Παιδιού: Έκκληση για τη στήριξη των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες

paidia_sygg_kardiopΈκκληση προς την Πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες που παραπέμπονται από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, απευθύνει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου.

«Δυστυχώς στα δημόσια νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις. Έτσι οι γονείς αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί έχουν μεν συμβάσεις, αλλά αναγκάζονται να πληρώσουν και έξτρα χρήματα», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου.

«Κι εδώ είναι το παράδοξο», όπως λέει, «ότι ενώ μερικές περιπτώσεις που δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα -σπάνιες βέβαια- πάνε στο εξωτερικό με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές, δυστυχώς εδώ στον τόπο μας δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο από πλευράς Πολιτείας στις ιδιωτικές κλινικές, σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, κι αυτό είναι παράλογο».

«Επιτέλους να μας ακούσει το υπουργείο Υγείας»

Σε ερώτηση για το αν ο Σύλλογος έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας η κ. Κολτσιδοπούλου απαντά: «Τριάντα έξι χρόνια φωνάζω να κάνει το υπουργείο ένα στρογγυλό τραπέζι, να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα, και να σκεφτούμε όλοι μαζί πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Επιτέλους το υπουργείο Υγείας να μας ακούσει. Διότι πραγματικά εάν το δημόσιο νοσοκομείο ανταποκρινόταν στις ανάγκες μας και μπορούσε όντως να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά, όπως μας είχαν υποσχεθεί το 1986 που δημιουργήθηκε το Καρδιοχειρουργικό κέντρο στο “Αγία Σοφία”, τότε δεν θα υπήρχε αυτό το σοβαρό πρόβλημα».

«Έχουμε βοηθήσει περισσότερα από 3.500 παιδιά»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού περιεχομένου, ιδιωτικού Δικαίου και ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών. Σκοπός του συλλόγου, όπως αναφέρει η πρόεδρος του, είναι να στηρίζει ηθικά, οικονομικά και ψυχολογικά τις οικογένειες παιδιών που γεννιούνται με συγγενείς καρδιοπάθειες.

«Έχουμε βοηθήσει περισσότερα από 3.500 παιδιά. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι έρχεται κόσμος από την περιφέρεια και ως εκ τούτου έχει έξοδα μετακίνησης, διαμονής, αλλά και νοσηλίων, στις περιπτώσεις που αναγκάζονται να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς κάνουμε μεγάλο αγώνα. Είμαστε η φωνή των οικογενειών, για όλα τα προβλήματα είτε είναι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεντρώνουμε χρήματα από τις συνδρομές των μελών μας, και από δωρεές καθώς έχουμε μόνιμους χορηγούς που μας βοηθάνε».

(Πηγή: onmed.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399