Σαρδηνία: Οι υψηλές θερμοκρασίες έφεραν τη χειρότερη εισβολή από ακρίδες εδώ και εξήντα χρόνια

SHUTTERSTOCK

SHUTTERSTOCK

Εκατομμύρια ακρίδες έχουν «πλημμυρίσει» τη Σαρδηνία, στη χειρότερη εισβολή εντόμων στο νησί εδώ και περισσότερα από εξήντα χρόνια, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Μεγάλα σμήνη εισβάλλουν σε σπίτια και καταστρέφουν καλλιέργειες. Περισσότερα από 2.000 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τις αρχές. Η εισβολή των ακρίδων συνδέεται με την πρόσφατη απότομη άνοδο των θερμοκρασιών μετά από μήνες ψυχρότερων καιρικών συνθηκών στο νησί.

«Υπάρχουν εκατομμύρια στην ύπαιθρο. Αρχικά εμφανίζονται σε ακαλλιέργητη γη, αλλά στη συνέχεια πηγαίνουν στην καλλιεργούμενη για φαγητό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ιταλών αγροτών Coldiretti, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά για να διορθωθεί η κατάσταση.

Τα τεύτλα εμφανίζονται συνήθως στο μεσογειακό νησί της Σαρδηνίας τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Στην ηπειρωτική χώρα, η Βόρεια Ιταλία έχει επίσης να αντιμετωπίσει μία εισβολή από βρωμούσες, οι οποίες καταστρέφουν οπωροφόρα δέντρα.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399