Πέθαναν από το κρύο, στον δρόμο για μια καλύτερη ζωή

Φωτογραφία Αρχείου -Yilmaz Sonmez/IHA via AP

Φωτογραφία Αρχείου
-Yilmaz Sonmez/IHA via AP

13 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το κρύο, όταν έπεσαν σε χιονοθύελλα, αφού πέρασαν τα σύνορα του Ιράν με την Τουρκία, γνωστοποίησε το Σαββατοκύριακο οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών σε ορεινή περιοχή, στην περιφέρεια Καλντιράν, όπου όμως πέθαναν από το δριμύ ψύχος, ανέφερε οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της επαρχίας Βαν, επικαλούμενη συγγενείς των θυμάτων.

Ο Μεμέτ Εμίν Μπιλμέζ, κυβερνήτης της επαρχίας, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή πως ενημερώθηκε ότι 13 άνθρωποι πέθαναν, αφού πέρασαν παράτυπα τα σύνορα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας δεν μπόρεσαν να φθάσουν εγκαίρως στην περιοχή, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Εβρενσέλ, 10 από τους νεκρούς ήταν από το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι τρεις από την πόλη Κομπάνι της Συρίας.

(Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399