Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα από την Κίνα – Μηδενική εγχώρια μετάδοση για δεύτερο 24ωρο

© AP Photo / Kin Cheung

© AP Photo / Kin Cheung

Συνεχίζονται τα ευχάριστα νέα από την Κίνα, καθώς η εγχώρια μετάδοση του κορονοϊού ήταν μηδενική για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο. Μόνο κρούσματα από το εξωτερικό.

Χωρίς «εγχώριο» κρούσμα κορονοϊού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα παραμένει η Κίνα, η οποία φαίνεται ότι σταδιακά εξέρχεται από την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Το τελευταίο 24ωρο, συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, τα οποία συλλήβδην αφορούσαν ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν στη Σαγκάη (18), την περιφέρεια Έσω Μογγολία (12) και την επαρχία Γκουανγκντόνγκ (11).

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των νοσούντων ανέρχεται σε 81.285, ενώ οι νεκροί διαμορφώνονται σε 3.287, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν ακόμη έξι άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφιάλτης του κορονοϊού ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Γουχάν, στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας. Έκτοτε, ο ιός έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και πάνω από 16.000 νεκρούς.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399