Ένας Παριζιάνος μολύνεται με κορονοϊό κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.
Ο Βεράν έκανε τα σχόλια αυτά στον ραδιοσταθμό RTL Radio απαντώντας σε αιτήματα της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και άλλα μικρότερα καταστήματα σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν η εμπορική και η κοινωνική δραστηριότητα παρά το νέο lockdown στη Γαλλία.
Ο Βεράν δήλωσε πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στη γαλλική πρωτεύουσα. Η δήμαρχος «δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται», δήλωσε ο Βεράν. «Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια», πρόσθεσε.
Η Γαλλία κατέγραψε προχθές αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435
(Πηγή:enikos.gr)







SOS από τη Γροιλανδία: Έλιωσε το 40% των πάγων σε μία ημέρα - Η συνολική απώλεια πάγου στη Γροιλανδία εκτιμάται στους 2 γιγατόνους (2 δισ. τόνους)
Covid-19: Παγκόσμια ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων
NYT: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες δραστηριότητες για τη διασπορά του κορονοϊού - Τι λένε 700 επιδημιολόγοι
Κορωνοϊος: Η επέλαση του ιού πιέζει τα νοσοκομεία – Αγγίζουν τους 1.000 οι νοσηλευόμενοι, 119 οι διασωληνωμένοι