Η Μονή των Τίγρεων

Βαθιά στη καρδιά της Δυτικής Ταυλάνδης, εκεί όπου ο ποταμός Κβάϊ διασχίζει την πλούσια πράσινη ζούγκλα, οι μοναχοί του Ναού Βατ Πα Λουάγκ Τα Μπούα ξεκινούν τη μέρα τους.

Περπατούν μέσα στην πόλη και μαζεύουν τη βοήθεια και τις δωρεές των ντόπιων. Κατά την επιστροφή τους όμως στο ναό για πρωϊνό και προσευχή, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτή η μονή Βουδιστών δε μοιάζει με καμιά άλλη, επειδή οι μοναχοί της ζουν μαζί με μερικά από τα πιο φονικά ζώα του κόσμου. Η μονή αποκαλείται Μονή των Τίγρεων  και η ιστορία της αποτελεί υλικό για παραμύθια. Σύμφωνα με τον Ηγούμενο Πρα Αχάρν Πουσίτ, ένα ορφανό νεογέννητο τιγράκι περιμαζεύτηκε από τη μονή πριν κάποια χρόνια. Ο ηγούμενος το φρόντισε και καθώς η είδηση διαδόθηκε. αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να φέρνουν άρρωστα και ορφανά τιγράκια στο κατώφλι της μονής. Τα τιγράκια αυτά απέκτησαν με τη σειρά τους δικά τους τιγράκια και εδώ και 9 χρόνια ζουν στη μονή 34 τίγρεις.

 ABC Νews
Share
Κατηγορίες: Uncategorized, ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399