Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο!

Το σχολείο «Montessori School (CMS)» που βρίσκεται στην πόλη Lucknow της Ινδίας κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ: Είναι το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο με 45.000 μαθητές εγγεγραμμένους στο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τη φετινή χρονιά.

Η ινδική κοινωνία χαρακτηρίζεται από έντονες διαφορές και μια από αυτές αφορά την εκπαίδευση, στην οποία η πρόσβαση για σημαντικό τμήμα του πληθυσμού των 1,2 δισ. κατοίκων παραμένει δύσκολη. Έτσι αποκτά μεγαλύτερη σημασία η κατάκτηση του ρεκόρ του μεγαλύτερου σχολείου στον κόσμο από το συγκρότημα που βρίσκεται στη Λούκνοου, πρωτεύουσα του κρατιδίου Ούταρ Πράντες, και φιλοξενεί στις αίθουσές του περίπου 45.000 μαθητές. Το αστικό σχολείο Μοντεσόρι, που διέπεται εν μέρει από την ομώνυμη φιλοσοφία, ιδρύθηκε πριν από 53 χρόνια από τον Τζάκντις Γκάντι, ο οποίος δανείστηκε 300 ρουπίες από πέντε μαθητές. Σταδιακά δημιούργησε ένα συγκρότημα στο οποίο τα παιδιά γίνονται δεκτά από την ηλικία των 2 ετών, αφού λειτουργούν παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, ενώ τα μηνιαία δίδακτρα κυμαίνονται από 1.000 ρουπίες (περίπου 14 ευρώ) έως 2.300 ρουπίες ανάλογα με την τάξη. Αρκετοί μαθητές είναι εσώκλειστοι και σε τακτά διαστήματα διοργανώνονται τουρνουά μεταξύ των τάξεων για την επιλογή των καλύτερων αθλητών.

Ο ιδρυτής του, που θεωρείται ένας γκουρού σε θέματα εκπαίδευσης, επισημαίνει ότι το μοντέλο που εφαρμόζει αποτελεί ένα «πάντρεμα» της θρησκείας με την παγκοσμιοποίηση, το οποίο βασίζεται στις ειρηνιστικές αξίες του πιο γνωστού από τον ίδιο Γκάντι, του Μαχάτμα.

Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται στην ουσία από είκοσι εγκαταστάσεις, διάσπαρτες στην πόλη, και στις περίπου 1.000 αίθουσες διδασκαλίας παρακολουθούν τα μαθήματα περισσότερα από 45.000 παιδιά. Βέβαια στο Βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ η αναφορά στο μαθητικό πληθυσμό… κόλλησε στον αριθμό 39.437 της σχολικής χρονιάς 2010-11, αλλά κανένας στο σχολείο δε δίνει μεγάλη σημασία. Άλλωστε τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και σύντομα στο σχολείο περιμένουν να επιβεβαιωθεί η νέα τους επιτυχία, η οποία θα τους διατηρήσει στην κορυφή, καθώς και να ανανεωθεί ο αριθμός των δασκάλων και καθηγητών, που πλέον ξεπέρασαν τους 2.500.

(πηγή: Αγγελιοφόρος)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399