Απειλούμενα ζώα κλωνοποιούν Βραζιλιάνοι επιστήμονες

Απειλούμενα ζώα, μεταξύ των οποίων τζάγκουαρ, μυρμηγκοφάγους και ένα σπάνιο είδος λύκου με κόκκινη γούνα, θα επιχειρήσουν να κλωνοποιήσουν Βραζιλιάνοι επιστήμονες, σε μια προσπάθεια να εκτονώσουν τις πιέσεις που υφίστανται τα ζώα αυτά στην άγρια φύση.

Τα ζώα θα κλωνοποιηθούν για τον εφοδιασμό των ζωολογικών κήπων, στο πλαίσιο αμφιλεγόμενου προγράμματος που έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις περιβαλλοντολόγων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στόχος μας πρέπει να είναι η προστασία των οικοτόπων και όχι η ικανοποίηση της ζήτησης για σπάνια ζώα.

Οι Βραζιλιάνοι επιστήμονες ξεκίνησαν τις εργασίες τους πριν δυο χρόνια συγκεντρώνοντας σωματικά κύτταρα και σπερματοζωάρια οκτώ απειλούμενων ειδών και σύντομα θα υποβάλλουν αίτηση στην κυβέρνηση για χορήγηση άδειας ώστε να μπορέσουν να διενεργήσουν πειράματα στα 420 δείγματα που συνέλεξαν, με απώτερο στόχο την κλωνοποίηση.

Τα κλωνοποιημένα, τα υβρίδια και τα ζώα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας έχουν ελάχιστη ως και μηδαμινή γενετική αξία και θεωρητικά με την αναπαραγωγή θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τους πληθυσμούς άγριων ζώων στη φύση.

Οι επιστήμονες πίσω από το ερευνητικό πρότζεκτ ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους είναι να αναθρέψουν ζώα που θα ζήσουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας και θα συμμετάσχουν σε παραστάσεις και θεάματα και δεν επιδιώκουν μέσω της κλωνοποίησης να αυξήσουν τον πληθυσμό των απειλούμενων ζώων στην άγρια φύση.

Με άλλα λόγια οι επιστήμονες δηλώνουν ότι σκοπεύουν να τροφοδοτήσουν την αγορά με κλωνοποιημένα ζώα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιέσεις και τους κινδύνους για τα απειλούμενα ζώα που ζουν στην άγρια φύση.

(πηγές: econews.gr, real.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399