Νέο κρούσμα με ανεξήγητους θανάτους πουλιών

 Μυστήριο καλύπτει την αιτία θανάτου 100 κορακιών στην πόλη Φαλκόπινγκ στη Σουηδία.

Ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των ανεξήγητων θανάτων πουλιών που έχουν προκαλέσει το επιστημονικό ενδιαφέρον των ειδικών στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Στο Φαλκόπινγκ της νοτιοδυτικής Σουηδίας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης βρέθηκαν  νεκρά 100 κοράκια, τα οποία εικάζεται ότι υπέστησαν καρδιακή προσβολή από τον τρόμο που τα προκάλεσαν τα πυροτεχνήματα που σκέπασαν τον ουρανό της πόλης.

«Πιστεύουμε ότι τα πουλιά επιχείρησαν λόγω των πυροτεχνημάτων να πετάξουν μακριά, αλλά λόγω του φόβου που ένιωσαν δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα», επεσήμανε ο κτηνίατρος της περιοχής Ρόμπερτ Τερ Χορστ.  

Την ίδια άποψη εκφράζει ο επιστήμονας της Σουηδικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Άντερς Βίρντχεϊμ. Κατά τη γνώμη του κατά τη διάρκεια της νύχτας κάτι τρόμαξε τα κοράια και πετώντας μέσα στο σκοτάδι προσέκρουσαν σε διάφορα αντικείμενα.

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε σειρά ανεξήγητων θανάτων πουλιών που σημειώθηκαν προ ημερών σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ.

Παραμονή πρωτοχρονιάς, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περίπου 4.000 έως 5.000 κοτσύφια βρέθηκαν νεκρά σε μια μικρή πόλη του Αρκάνσας, ενώ τη Δευτέρα ανάλογο κρούσμα με 500 νεκρά πουλιά κατεγράφη στη Λουιζιάνα.

Οι εικασίες περί των αιτίων θανάτου πολλές. Ακόμη όμως οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να απαντήσουν με βεβαιότητα τι είναι αυτό που προκαλεί τους ανεξήγητους θανάτους των πουλιών.

 

(πηγή: PHEME News)

 

Share
Κατηγορίες: Οικο-λογάκια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399