Πρόβατο καλεί Βοσκό, over!

Με sms θα ειδοποιείται ο βοσκός κάθε φορά που πλησιάζει λύκος το πρόβατο του, με μία νέα συσκευή που θα καταλαβαίνει πότε αυτό απειλείται.

Ελβετοί επιστήμονες εφηύραν μία συσκευή, παρόμοια με καρδιομετρητή, την οποία  τοποθετούν με ένα λουράκι  στο θώρακα  του ζώου, το οποίο όταν νιώσει ότι απειλείται η ζωή του από κάποιο λύκο, ενεργοποιείται.

Η συσκευή «αντιλαμβάνεται» το στρες του ζωντανού,  μετρώντας την αύξηση των καρδιακών παλμών και ειδοποιεί τον βοσκό, στέλνοντας ένα μήνυμα στο κινητό του, ενώ παράλληλα εκπέμπει και ένα αρκετά ισχυρό και αποτρεπτικό μήνυμα στο σαρκοβόρο, επιτυγχάνοντας έτσι την απομάκρυνσή του.

Μελέτες έδειξαν ότι ο καρδιακός παλμός των προβάτων σε φυσιολογικές συνθήκες κυμαίνεται μεταξύ 60-80 παλμών ανά λεπτό. Στη στιγμή της επίθεσης αυξάνεται μέχρι και 225 παλμούς ανά λεπτό.

Το Φθινόπωρο του 2013 θα έχει ήδη κατασκευαστεί το πρωτότυπο κολιέ, και αναμένεται πως εντός του 2013 θα δοκιμαστεί στην Ελβετία και την Γαλλία.

(πηγή: onlynews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399