Άλυτο πρόβλημα η μεταφορά μαθητών στην Αχαϊα

Η μεταφορά των  μαθητών για μια ακόμα χρονιά εξελίσσεται σε σίριαλ με την πολιτεία να κάνει μπαλάκι την αρμοδιότητα μεταξύ δήμων και περιφερειών.

Το υπουργείο  Εσωτερικών κάλεσε τους περιφερειάρχες της χώρας και τους ζήτησε να αναλάβουν για μια ακόμα χρονιά το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καθόρισε τα κόστη της μεταφοράς υπεγράφη μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, με τα εναπομείναντα χρονικά περιθώρια να είναι ανύπαρκτα.

Όπως αναφέρει δε, η περιφέρεια σχετικά με τις οφειλές του σχολικού έτους 2011-2012 που έχουν ανέλθει στα 13,5 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εσωτερικών έθεσε στη διάθεση της περιφέρειας 1,8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί «έναντι» των συνολικών υποχρεώσεων.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας απευθύνει έκκληση για τη μεταφορά τουλάχιστον των μαθητών με αναπηρία. «Μιλάμε για έναν σημαντικό αριθμό μαθητών. Μόνο στο δικό μου σχολείο (Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας) φοιτούν 95 παιδιά».

(πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399