Αισχύλος στη νοηματική

Το σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής ανεβάζει την τριλογία του Αισχύλου «Ορέστεια» στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Μια ξεχωριστή «Ορέστεια» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, (Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών) στις 8 μμ, όσοι βρεθούν στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο (Ερμού 134-136). Την τριλογία, που αποτελείται από τον «Αγαμέμνονα», τις «Χοηφόρες» και τις «Ευμενίδες», διασκεύασε και ανεβάζει στην νοηματική το σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής.

Η τραγωδία έχει ήδη παρουσιαστεί στο πλαίσιο της πολιτιστικής εκδήλωσης για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-2012, ενώ  είναι η πρώτη φορά που ένα σχολείο ανεβάζει την τριλογία του Αισχύλου, που εκπέμπει το διαχρονικό μήνυμα της δικαιοσύνης ως αποτελέσματος της κοινωνικής συναίνεσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έργο δοσμένο στη νοηματική γλώσσα από μαθητές στης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δίνει μία τελείως διαφορετική διάσταση στης δραματουργική προσέγγιση του έργου.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση αλλά δεν γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα θα υπάρχει παράλληλη εκφώνηση του κειμένου.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν, όμως λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: archaeol@otenet.gr .

(πηγή: onlynews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399