Η τελευταία επιθυμία της Άλις Πάιν

Όταν η 13χρονη Βρετανίδα Άλις δημιουργούσε το μπλογκ της, «Alice’s Bucket List», αναφέροντας μια σειρά επιθυμιών που θα ήθελε να πραγματοποιήσει πριν πεθάνει από καρκίνο, δεν φανταζόταν ότι η ιδέα της θα έκανε το γύρο του κόσμου.

Κι όμως η λίστα της, την οποία εμπνεύστηκε από την ταινία «The Bucket List» («Επιθυμίες στο παρά πέντε»), με πρωταγωνιστές τον Τζακ Νίκολσον και τον Μόργκαν Φρίμαν, που υποδύονται δύο καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τις βαθύτερες επιθυμίες τους, ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η Άλις Πάιν λοιπόν συγκίνησε, έζησε, απόλαυσε, κατάφερε να γνωρίσει από κοντά τους αγαπημένους της «Take That», να παρακολουθήσει φάλαινες να κολυμπούν, να μιλήσει με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, τον Ρόμπι Γουίλιαμς, τον Πολ Μακάρτνεϊ, ακόμα και με τον Ντέιβιντ Κάμερον και… έφυγε από τη ζωή ικανοποιημένη που κατόρθωσε να κάνει πολλά «τικ» στη λίστα της.

Τέσσερα χρόνια μετά, στα 17 της πλέον, η Άλις πέθανε στις 12 Ιανουαρίου έπειτα από μάχη με το σύνδρομο Hodgkin, είδηση που έκανε γνωστή η μητέρα της Βίκυ μέσα από το μπλογκ της κόρης της.

«Η αγαπημένη μας κόρη Άλις, απέκτησε τα φτερά αγγέλου της σήμερα. Έφυγε ήσυχα με τον Σάιμον, τη Μίλυ και εμένα στο πλάι της. Είμαστε συντετριμμένοι και ξέρουμε ότι οι ζωές μας δε θα είναι ποτέ οι ίδιες. Καληνύχτα Άλις», έγραψε η μητέρα της 17χρονης, αποχαιρετώντας την αγαπημένη κόρη της και όσους χιλιάδες επισκέπτονταν συχνά το μπλογκ της.

Μπορεί η Άλις να χάθηκε όμως η βαθύτερη επιθυμία της να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές μυελού των οστών παραμένει ακόμα ζωντανή. Το ίδιο και το πνεύμα της το οποίο ζει μέσα από τα συγκινητικά σχόλια των followers της που την αποχαιρετούν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. «NightNightAlice».

(πηγή: on-news.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399