Πρόγραμμα σκληραγώγησης παιδιών σε νηπιαγωγείο της Σιβηρίας

Στο 317ο Νηπιαγωγείο –το μεγαλύτερο στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, φιλοξενούνται 370 παιδιά σε 14 ομάδες. Τέσσερις από τις ομάδες ασχολούνται με ιδιαίτερο πρόγραμμα σκληραγώγησης. Η πλέον ανθεκτική ομάδα είναι αυτή των μικρών νηπίων.

Τα παιδιά ασκούνται για να αποκτήσουν ανοσία στη γρίπη και τα κρυώματα, περπατώντας γυμνά σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -15 βαθμούς Κελσίου, καθώς και ρίχνοντας πάνω τους παγωμένο νερό.

Οι μέθοδοι σκληραγώγησης στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο ακολουθούνται εδώ και 17 χρόνια. Αρχικά οι γονείς είχαν θορυβηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ωστόσο οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου τους καθησύχαζαν διαβεβαιώνοντάς τους πως η έκθεση των παιδιών σε αυτές τις θερμοκρασίες γίνεται σταδιακά με σύστημα και συνοδεύεται εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Σύντομα οι γονείς διαπίστωσαν ότι τα παιδιά τους είχαν αποκτήσει πολύ καλή όρεξη για φαγητό, ήσυχο ύπνο και δεν ταλαιπωρήθηκαν από κανένα κρυολόγημα.

Δείτε το video:

Share
Κατηγορίες: Υγεία για όλους. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399