ΑΥΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ – ΗΜΕΡΙΔΑ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

 

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου) στη Θεσσαλονίκη.

 

Εισηγήτρια – Δρ Ασημίνα Τσιμπιδάκη

 

Θεματολογία:
«Το παιδί δεν κοίταζε πουθενά, δεν έβγαζε κανέναν ήχο. Έμοιαζε σαν κομμένο από τη ζωή, σαν κλεισμένο στον κόσμο του. Οι μύες του κρεμόντουσαν, το κάνανε γελοίο. Μαύροι μεγάλοι κύκλοι κάτω από τα μάτια του σκοτεινιάζανε το βλέμμα. Η απουσία οποιασδήποτε έκφρασης από το πρόσωπό του ήταν τρομαχτική: θα’ λεγες πως τίποτα δεν υπήρχε γύρω του, κανείς, ούτε ο ίδιος του ο εαυτός…» (Mira Rothenberg).
Οι περιγραφές αυτές αποτελούν διαπιστώσεις αλλά και κατάθεση ψυχής ατόμων που σχετίζονται άμεσα με παιδιά και άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες. Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελούν μια πραγματικότητα της σύγχρονης κοινωνίας και η συνθήκη τους βρίσκεται σε μία συνεχή διεκδίκηση ζωής από τους γονείς και τους ειδικούς. Βασικό μέρος στον πολύπλοκο κόσμο των ειδικών αναγκών κατέχουν τα παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και ειδικότερα με αυτισμό.
Στόχος της ημερίδας είναι η εισαγωγή και η εξοικείωση των συμμετεχόντων στις διάχυτες διαταραχές ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στον αυτισμό. Ειδικότερα, η ημερίδα αυτή προσεγγίζει τον αυτισμό και άλλες διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές σε επίπεδο εντοπισμού, αξιολόγησης και αντιμετώπισης τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον.
Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, των παιδαγωγικών τμημάτων, σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικούς επαγγελματίες στις κοινωνικές επιστήμες και στην ψυχική υγεία, αλλά και σε όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

 

Πληροφορίες: Τηλ: 2310-230545  Φαξ: 2310-230415

E-mail:info@e-employ.gr, www.e-employ.gr

 

Share
Κατηγορίες: Ημερίδες - Συνέδρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399