Και ξαφνικά έβγαλαν… ακατάλληλο το Νηπιαγωγείο!

Οι γονείς καταγγέλλουν μεθοδεύσεις. Αγανάκτηση για το πως μεθοδεύτηκε η διαδικασία και είδαν… θυροκολλημένη την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Σχολείου.

Περίεργες μεθοδεύσεις που ξαφνικά «έβγαλαν» ακατάλληλο το κτίριο που στεγάζει το 3ο Νηπιαγωγείο του Ηρακλείου καταγγέλλουν γονείς στο CRETALIVE επισημαίνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες που είχαν πάρει και είχαν ενοχλήσει. «Δεν πρόκειται να μείνει έτσι, δεν το αφήνουμε, θα μάθουν όλοι τι έγινε και πως έγινε» λένε.

Στην επιστολή τους προς το CRETALIVE αναφέρουν:

«3o νηπιαγωγείο Ηρακλείου Μπιζανίου 11 (κέντρο Ηρακλείου οδός 1821,στο τελευταίο στενάκι πριν τα φανάρια με Αγίου Μηνά αριστερά). Αποτελείται από μια αίθουσα με τζαμαρία στην πρόσοψη, 2 εξωτερικές τουαλέτες και δυο τσιμεντένιες βρύσες. Η τζαμαρία είναι ραγισμένη δεξιά σε ένα σημείο. Αυλή δεν υπάρχει. Οι τουαλέτες έχουν στο ταρατσάκι τους ένα ντεπόζιτο ενός (ντοινκ) τόνου, και οι βρύσες είναι σε τέτοιο ύψος που εννοείται ότι τα παιδιά 4 και 5 χρονών βρέχονται. Όταν βρέχει οι τουαλέτες μπάζουν νερά!

Τον Οκτώβρη αποφάσισε ο σύλλογος γονέων να επισκευαστούν οι τουαλέτες του σχολείου, η εξωτερική τζαμαρία και να καθαριστεί. Σε μια εβδομάδα είχαμε καθαρίσει και πετάξει ότι δεν χρειαζόταν, ένας γονιός έβαψε τις τουαλέτες του σχολείου και απευθυνθήκαμε στη πρωτοβάθμια να ζητήσουμε να μας βοηθήσουν στα υπόλοιπα: να μας δώσουν την απαραίτητη σήμανση για να βγαίνουν τα παιδιά διάλειμμα στον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο, να έρθει κάποιος μηχανικός να ελέγξει την στατικότητα των τουαλετών με το ενός τόνου ντεπόζιτο και να φτιαχτούν κάπως, να μπουν σκαφάκια-νιπτήρες για να μπορούν να πλένονται τα παιδιά, να δούμε πως μπορεί να επισκευαστεί η τζαμαρία.

Εννοείται ότι μας έγραφαν συστηματικά, τους ενοχλούσαμε συνέχεια ,και κάποια στιγμή η «αρμόδια» μηχανικός συντήρησης σχολικών & δημοτικών κτιρίων ήρθε στο σχολείο …..μπήκε και βγήκε και αποφάνθηκε: απαπα, εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου να βρίσκονται παιδιά εδώ μέσα, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ κτίριο!

Ούτε μέτρησε ούτε είδε κανένα πολεοδομικό σχέδιο ούτε συνοδευόταν από κάποιον ….. ενώ όπως μάθαμε είχε ξανακάνει αυτοψία (φαντάζομαι ίδιου τύπου) πριν 3 χρόνια και το είχε κρίνει ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ…. Εν τω μεταξύ εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Γιαλιτάκη ο οποίος είχε πει πως θα βοηθήσει να φτιαχτεί ότι χρειάζεται και την ιδιοκτήτρια του κτιρίου η οποία όπως μπορούσε θα βοηθούσε κι αυτή. Είχαμε πάρει δυο νεροχύτες,  πλακάκια θα μας έδιναν κόλλα πλακιδίων από το δήμο, ξεκίνησε η ιδιοκτήτρια να πληρώνει τους εργάτες και εμείς συνεχίσαμε να τηλεφωνούμε και να πηγαίνουμε στο δήμο για τα υπόλοιπα χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση. Είπαν ότι μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνονταν όλες οι επισκευές, γυρίσαμε από τις διακοπές και δεν είχε γίνει τίποτα, έτσι αποφασίσαμε να συντάξουμε και να στείλουμε ένα εξώδικο μήπως και μας ακούσει κάποιος….

Αυτό ήταν! Ανοίξαμε τον ασκό του Αιόλου….. Θυμήθηκαν την γνωμάτευση ακαταλληλότητας του κτιρίου, μας ενημέρωσε ο κ. Γιαλιτάκης ότι για να μισθώσουμε άλλο κτίριο θα χρειαστούν 5 μήνες και θα έχει τελειώσει η σχολική χρονιά (off the record μάθαμε ότι είπε ότι πρέπει να τελειώνουν με αυτή την ιστορία γιατί έρχονται εκλογές και το σχολείο είναι στο κέντρο του Ηρακλείου και είναι δυσφήμιση!).

Η δε διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε: ”Τα εξώδικα τι τα θέλατε; Λοιπόν ή θα πάτε τώρα σε μια αίθουσα στο Ανωγειανό η οποία είναι διαθέσιμη ή θα μοιράσω τα νήπια στα γύρω σχολεία και τα προνήπια να πάνε σπίτια τους!».

Αποφάσισε την Παρασκευή να αναστείλει την λειτουργία του σχολείου, δεν ειδοποίησε κανένα, ούτε καν την δασκάλα!!! την οποία πήρε τηλέφωνο και της το είπε την Δευτέρα το πρωί όταν όλοι μας χαρωποί πηγαίναμε τα παιδιά στο σχολείο, και αυτή με την σειρά της μας είπε πάρτε τα παιδιά σας πίσω.

1) Ζητήσαμε το χαρτί της γνωμάτευσης της μηχανικού, δεν μας το δείχνουν καν.

2) Ρωτήσαμε για ποιο λόγο δεν ειδοποιηθήκαμε για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου έστω με την θυροκόλληση ενός χαρτιού και μας είπαν δεν χρειάζεται.

3) Μας ζήτησαν να υπογράψουμε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία συμφωνούμε ή όχι να μεταφερθεί το παιδί μας στο Ανωγειανό σχολείο!

Στις 5 η ώρα το απόγευμα θα συναντηθούμε όλοι οι γονείς και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Μεθαύριο το πρωϊ θα είμαστε στην πρωτοβάθμια. Δεν είναι δυνατόν στη μέση της σχολικής χρονιάς να κλείνει ένα σχολείο, να είναι τα παιδιά μετέωρα, να μην ξέρουμε ούτε πότε θα ξαναπάνε σχολείο ούτε αν θα ξαναπάνε, να μας εκδικούνται γιατί προσπαθήσαμε να πιέσουμε να φτιαχτεί μια τουαλέτα! Εάν όντως το κτήριο είναι ακατάλληλο θα πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει που μέχρι τώρα επέτρεπε τη λειτουργία του θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου Δεν πρόκειται να μείνει έτσι, δεν το αφήνουμε, θα μάθουν όλοι τι έγινε και πως έγινε.

(πηγή: cretalive.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399