«Τριμηνίτες» εκπαιδευτικοί: Σφοδρές αντιδράσεις για τη ρύθμιση που υποβαθμίζει τα δικαιώματα των αναπληρωτών

Αναπληρωτές… τρίμηνης διάρκειας με διάταξη Κεραμέως – Σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, αναμένεται η τοποθέτηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ

trimines_symvaseisΣφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη του υπουργείου Παιδείας για τη δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις, λόγω των έκτακτων αναγκών της πανδημίας.

Η εν λόγω διάταξη έχει ενσωματωθεί στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και προβλέπει τη σύναψη τρίμηνων συμβάσεων, ιδιωτικού δικαίου, σε τρεις περιπτώσεις:

1) εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού

2) ισχύουν ειδικά μέτρα στις σχολικές μονάδες, όπως κατάτμηση τμημάτων

3) μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία για να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών συνδικάτων και ενώσεων, οι οποίες κάνουν λόγο για βίαιη υποβάθμιση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών.

«Η τροπολογία είναι απαράδεκτη και θα πρέπει η Υπουργός να την ανακαλέσει άμεσα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων και καλεί σε εγρήγορση καθώς «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ν’ αντιδράσουμε γιατί απ’ ότι φαίνεται μόνο η Α’ κι ίσως και η Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, θα έχουν τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κάνει λόγο για «αθλιότητα», τονίζοντας μάλιστα πως «προϋπόθεση για την πρόσληψη όσων εκπαιδευτικών δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική προκήρυξη που θα βγει είναι να μην ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, με βάση τις εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών», ενώ «θα έχουν ως αποτέλεσμα το παραπέρα τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας».

Εντός της ημέρας αναμένονται και οι τοποθετήσεις των πανελλαδικών ομοσπονδιών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ για τη διάταξη-κόλαφο του υπουργείου Παιδείας.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399