Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία, αλλά 145 νεκρά μαυροδέλφινα ξεβράστηκαν νεκρά στο νησί Στιούαρτ, στα νότια της Νέας Ζηλανδίας.
Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε ένας πεζός, το Σάββατο το βράδυ, καθώς έκανε βόλτα κατά μήκος της παραλίας στον όρμο Μέισον.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα μισά μαυροδέλφινα ήταν ήδη νεκρά όταν ξεβράστηκαν, ενώ τα υπόλοιπα θανατώθηκαν καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να διασωθούν.
Σε διαφορετικά περιστατικά, σε άλλο σημείο της Νέας Ζηλανδίας εντοπίστηκαν 12 φάλαινες-πυγμαίοι και ένας φυσητήρας. Τέσσερα από τα ζώα ήταν νεκρά, ωστόσο τα υπόλοιπα πιθανόν να επιζήσουν.
Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο ξεβράζονται οι φάλαινες ή τα δελφίνια. Πιθανά αίτια είναι οι ασθένειες, η απώλεια προσανατολισμού, οι παλίρροιες ή το κυνήγι από άλλα ζώα που τα απειλούν.
(Πηγή: naftemporiki.gr)








Η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση»: Ένα άγνωστο μέλλον
Η πανδημία αύξησε τη μοναξιά σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με διεθνή μελέτη
Υπό κατάρρευση 14 νοσηλευτικά ιδρύματα στην Αττική - SOS από τους γιατρούς Αθήνας και Πειραιά
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» : Περίπου 3.000 παιδιά στην αναμονή για χειρουργείο
Γιατροί χωρίς Σύνορα: Έκκληση - καταγγελία για το κέντρο κορονοϊού στη Μόρια