Η συσσώρευση των τεκτονικών δυνάμεων στην περιοχή «είναι αρκετή για να πυροδοτήσει ένα σεισμό με μέγεθος μεταξύ 7,1 και 7,4 Ρίχτερ», σύμφωνα με Γερμανό γεωφυσικό.
Την εκτίμηση ότι το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, μπορεί να δώσει έναν σεισμό μεγέθους έως 7,4 Ρίχτερ, εξέφρασαν ερευνητές του γερμανικού Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών GEOMAR Helmholtz του Κιέλου, μαζί με συναδέλφους τους από τη Γαλλία και την Τουρκία.
Κατά τους ερευνητές και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σταδιακά συσσωρεύεται τεκτονική πίεση ξανά στο μεγάλο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας.
Όπως ανέφερε ο Γερμανός γεωφυσικός Ντίτριχ Λάνγκε, η συσσώρευση των τεκτονικών δυνάμεων «είναι αρκετή για να πυροδοτήσει ένα σεισμό με μέγεθος μεταξύ 7,1 και 7,4.
Το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας χωρίζει την πλάκα της Ευρασίας από εκείνη της Ανατολίας και έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς, με τελευταίο εκείνον στη Νικομήδεια το 1999.
Από εκείνον τον σεισμό, είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 10.000 άνθρωποι.
(Πηγή: sputniknews.gr)







Sea Smoke: Το εντυπωσιακό φαινόμενο που εμφανίστηκε στην Τήνο και εξαφάνισε τη Μύκονο
ΗΠΑ: "Φουντώνει" το μυστήριο για τα σχεδόν 100 περιστατικά σπάνιων καρκίνων σε σχολείο
Μαθήματα ζωής: Πήρε πτυχίο από το Πάντειο σε ηλικία 80 ετών - Πτυχιούχος για ρεκόρ Γκίνες
Έρευνα: Η έντονη κοινωνική απομόνωση κάνει τους ανθρώπους να «πεινάνε» για παρέα
Πυρκαγιές: Πάνω από 700 σπίτια ακατάλληλα ή επικίνδυνα για χρήση