Βρέθηκε η αρχαιότερη μαργαρίτα του κόσμου

Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία.

«Η ηλικία αυτής της απολιθωμένης μαργαρίτας είναι 47 εκατομμύρια έτη», δήλωσε ο  διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες Ροντόλφο Κορσολίνι, το Μουσείο του οποίου βρίσκεται περίπου 1.600 χλμ.νοτιο-δυτικά του Μπουένος Αϊρες, πολύ κοντά στη μεθόριο με τη Χιλή.

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας «Πίσι Λεουφού», που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ.

Έκτοτε, οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν επιστημονικά την ηλικία του ευρήματος και η επιστημονική ανακοίνωση που έγινε φέτος περιλήφθηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού «Science».

Το απολίθωμα είναι σε άριστη κατάσταση και είναι πολύ περίεργο, επειδή τα λουλούδια σπάνια απολιθώνονται, ανακοίνωσε ο Κορσολίνι, που το είδε πάνω σε λίθο, καθώς έκανε περίπατο με τον γιο του Τζούλιαν…

Με τις έρευνες κατοχυρώθηκε η «οικογένεια» της μαργαρίτας αυτής, που πλέον θα λεξικογραφείται «Μαργαρίτα (Asteraceae) της Παταγονίας» και θα είναι η αρχαιότερη του πλανήτη.

(Πηγή: ΣΚΑΪ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399