Ένας πλανήτης, τέσσερις ήλιοι

Αντιμέτωπη με ένα άγνωστο μέχρι τώρα πλανητικό φαινόμενο βρέθηκε μια ομάδα ερασιτεχνών και επαγγελματιών αστρονόμων οι οποίοι ανακάλυψαν ένα πλανήτη με τέσσερις διαφορετικούς ήλιους, τον πρώτο του είδους.

Γύρω από το μακρινό πλανήτη περιφέρεται ένα ζευγάρι αστεριών αλλά και ένα δεύτερο αστρικό ζευγάρι.

Παραμένει μυστήριο πως ο πλανήτης, που μοιάζει με τον Ποσειδώνα, καταφέρνει να συγκροτείται παρά τις βαρυτικές πιέσεις οι οποίες προκαλούνται από τα τέσσερα αστέρια.

Η ανακάλυψη έγινε από εθελοντές που χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα του Planethunters.org σε συνεργασία με μια ομάδα από ινστιτούτα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Ο πλανήτης ο οποίος απέχει περίπου 5.000 έτη φωτός ονομάστηκε PH1 από τον ιστότοπο του Planet Hunters (κυνηγοί πλανητών).

Θεωρείται “γίγαντας του φυσικού αερίου” ελαφρώς μεγαλύτερος από τον Ποσειδώνα αλλά περισσότερο από έξι φορές το μέγεθος της Γης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο BBC ο δρ. Κρις Λιντότ, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα πολύ περίπλοκο περιβάλλον και τονίζει ότι ήταν μια πραγματικά αναπάντεχη ανακάλυψη.

(πηγή: 24h NewsRoom)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399