Δεκαέξι παρατηρητήρια πουλιών σε όλη την Ελλάδα

Από τον Έβρο μέχρι τα Χανιά, η Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής γιορτής που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 30 χώρες, θα φέρει το κοινό σε επαφή με το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης θα διοργανωθεί στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Μια πανευρωπαϊκή γιορτή, κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο των πουλιών. Σε 16 σημεία της Ελλάδας, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε προστατευόμενες περιοχές, θα στηθούν παρατηρητήρια ενώ παράλληλα θα διεξάγονται προβολές και παρουσιάσεις για τα είδη που ζουν στη χώρα μας ή διέρχονται από αυτή κατά το μακρινό τους ταξίδι.

Περιβαλλοντικά παιχνίδια, παρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, απελευθέρωση πουλιών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, χειροτεχνία και ποικίλες άλλες δραστηριότητες θα πλαισιώνουν την εκδήλωση, που συνδυάζει τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα με τη διασκέδαση.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν υγροτόπους διεθνούς σημασίας και εθνικά πάρκα της χώρας.

Από τον Έβρο μέχρι τα Χανιά, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, θα φέρει το κοινό σε επαφή με το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών, το οποίο αποτελεί και κεντρικό θέμα της γιορτής. Η πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 30 χώρες και στηρίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International, εταίρος της οποίας στην Ελλάδα είναι η Ορνιθολογική Εταιρεία.

Η γιορτή συνιστά ένα ετήσιο γεγονός, που τα προηγούμενα χρόνια γνώρισε σημαντική επιτυχία. Η αυξημένη ανταπόκριση που παρατηρήθηκε και από την πλευρά του ελληνικού κοινού ώθησε τους υπευθύνους να αυξήσουν φέτος τις ημέρες της διοργάνωσης στη χώρα μας από δύο σε δέκα.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5 και θα ολοκληρωθούν στις 14 Οκτωβρίου, ενώ η είσοδος και η συμμετοχή σε αυτές θα είναι δωρεάν.

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις θα διεξαχθούν με τη συμβολή τοπικών φορέων, δήμων και Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μπορούν να προγραμματιστούν και οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία.

Στην Αττική το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου σε δύο σημεία: Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκαπίδευσης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον και στον υγρότοπο της Βραυρώνας.

Εκεί από το πρωί μέχρι το μεσημέρι προβλέπεται να γίνουν περιηγήσεις, παρατήρηση πουλιών, παιχνίδια και απελευθέρωση πουλιών. Στη συμπρωτεύουσα οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Παρασκευή στο Παραλίμνιο Πάρκο της Μεγάλης Βόλβης και το Σάββατο στη Νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

(πηγή: ethnos.gr/Κατερίνα Ροββά)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399