Η πιο παλιά παιδική χαρά

Φωτογραφίες από μία παιδική χαρά, που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη στον κόσμο, ανακάλυψαν ιστορικοί.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά δημιουργήθηκε πριν από 90 χρόνια στο Wicksteed Park στο Κέτερινγκ του Northamptonshire, το πρώτο πάρκο του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κούνιες αποτελούνται από μακριά σχοινιά μήκους περίπου 4 μέτρων, που στερεώνονται σε μεταλλικές κολόνες και δεν έχουν κάθισμα ούτε κάποια αλυσίδα ασφαλείας για τους χρήστες. Μικροί και μεγάλοι αιωρούνται ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε το 1923 από τον Charles Wicksteed, ως μέρος του οράματός του για να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τις οικογένειες να υιοθετήσουν το παιχνίδι στην παιδική χαρά ως μέρος της υγείας και της ευημερίας τους.

Αρχικά το πάρκο είχε κούνιες και τσουλήθρες και σύντομα προστέθηκαν μονόζυγα. Από τότε μέχρι σήμερα η παιδική χαρά εξελίχθηκε και άλλαξε όψη, δεν έχασε ποτέ όμως το ρόλο που έχει στην κοινωνία.

(πηγή: perierga.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399