4 τρόποι διδασκαλίας της ξένης γλώσσας

Σύμφωνα με ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του Livestrong υπάρχουν 4 τρόποι εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας για παιδιά:

Εκμάθηση της ξένης γλώσσας σε μικρή ηλικία: Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά πριν την ηλικία των 10 χρόνων μπορούν να αποκτήσουν καλύτερη προφορά όταν μαθαίνουν μία ξένη γλώσσα. Σε αντίθεση με τους ενήλικες τα παιδιά χρησιμοποιούν πιο φυσικούς μηχανισμούς εκμάθησης της ξένης γλώσσας, σαν αυτούς που χρησιμοποιούν για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.

Συχνή επαφή με την ξένη γλώσσα. Όσο μεγαλύτερη επαφή έχουν τα παιδιά με την ξένη γλώσσα και όσο πιο αβίαστα την μαθαίνουν τόσο πιο γρήγορα την αντιλαμβάνονται.

Διάβασμα. Το διάβασμα στην ξένη γλώσσα μπορεί να γίνει διασκεδαστικό όταν αλλάζει η φωνή μας με τους χαρακτήρες της ιστορίας ή όταν ακούμε διαφορετικούς ενήλικες (π.χ γονείς, εκπαιδευτικούς) να διαβάζουν την ιστορία. Επίσης ενδιαφέρον είναι να ακούγεται η ιστορία και στις 2 γλώσσες (μητρική και μη) για να συγκρίνονται οι διαφορές.

Με τραγούδι και ποιηματάκια. Τα παιδιά χαίρονται πολύ να επαναλαμβάνουν ξένες λέξεις με τραγούδι και κίνηση.

Το πιο σημαντικό σε μικρή ηλικία είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα. Αυτό επιτυχαίνεται ότι συνειδητοποιήσουν ότι οι λέξεις μπορεί να εκφραστούν με διαφορετικούς ήχους (μιας άλλης γλώσσας) αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο. Έτσι χαίρονται και το βρίσκουν διασκεδαστικό να επικοινωνούν με το δάσκαλο και ακόμα καλύτερα με συνομήλικούς τους.

(πηγή: xeniglossa.gr)

Share
Κατηγορίες: Ξένες γλώσσες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399