Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι καλλιτέχνες Felix Heyes και Ben West κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο λεξικό αγγλικών λέξεων, που, όμως, δεν περιέχει ούτε μία λέξη! Αντ’ αυτού 21.000 φωτογραφίες χρησιμοποιούνται για να επεξηγήσουν κάθε λήμμα, και μάλιστα από την πρώτη εικόνα που βγάζει το Google image search στην κάθε λέξη.

Με τον τίτλο «Google», το εν λόγω «φωτογραφικό» λεξικό δημιουργήθηκε με βάση τις αγγλικές λέξεις όπως αυτές εμφανίζονται αλφαβητικά στο λεξικό Webster, δίπλα από τις οποίες τοποθετήθηκε η αντίστοιχη φωτογραφία από την αναζήτηση εικόνων της Google.

«Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις» λέει μια σοφή ρήση και οι Βρετανοί καλλιτέχνες την έκαναν πράξη σε μία πολυτελή έκδοση, που σκοπό έχει να δώσει μια οπτική ερμηνεία του λεξικού, μεταμορφώνοντάς το σε εικονογραφημένο βιβλίο.

«Οι Heyes και Felix δημιούργησαν έναν τόμο 1.240 σελίδων ως έργο τέχνης, ενώ η πρόθεσή τους ήταν να καταγράψουν την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου, σύμφωνα με τις εικόνες του Google», λέει ο υπεύθυνος σχεδιασμού του εν λόγω λεξικού.

(πηγή: perierga.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399