Νηπιαγωγείο στη Ζυρίχη μαζεύει χρήματα για την Ελλάδα!

Την ώρα που οι ελληνικές οικογένειες στενάζουν στο βραχνά του μνημονίου αδυνατώντας να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, οι μαθητές ενός νηπιαγωγείου στη Ζυρίχη μαζεύουν και ζωγραφίζουν βότσαλα προκειμένου να αποστείλουν τα έσοδα στα ελληνόπουλα.

Η ιστορία ξεκίνησε  την περασμένη άνοιξη, όταν ο Massimo Agostinis, δημοσιογράφος στο εθνικό ελβετικό ραδιόφωνο, έκανε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το δίκτυο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που καταπολεμά τη σπατάλη του φρέσκου φαγητού που περισσεύει.  «Αποφασίσαμε να αναφερθούμε εκτός των άλλων και στην έμπρακτη αλληλεγγύη πολλών ανθρώπων που βιώνουμε καθημερινά μέσα από το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»» , δήλωσε ο Αλέξανδρος, εθελοντής της οργάνωσης μιλώντας στο metrogreece.gr.

Όταν η  κ. Evelyn Gabriel, δασκάλα του νηπιαγωγείου Hardau στη Ζυρίχη, άκουσε το ρεπορτάζ, αποφάσισε να δράσει άμεσα. Εκείνη την περίοδο  προετοίμαζε τα παιδιά της για την εκτέλεση ενός θεατρικού έργου, με θέμα την αξία της ενεργής κοινωνικής συνεισφοράς και με αφορμή το ρεπορτάζ  πήρε την πρωτοβουλία να κάνει πράξη το έργο. «Τα παιδιά μάζεψαν βότσαλα από τη λίμνη, τα έβαψαν με έντονα χρώματα και τα πούλησαν σαν μικρά έργα τέχνης με στόχο να αποστείλουν τα έσοδα στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», προκειμένου  να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», συνέχισε ο Αλέξανδρος.

Τα έσοδα από τα βότσαλα των παιδιών πήγαν στις ανάγκες του 1ου Ειδικού Σχολείου Κερατσινίου.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τις όμορφες δημιουργίες των μαθητών από τη Ζυρίχη.

(πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: Ελληνικό Σχολείο Ομογένειας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399