«Ελλάδα θυμήσου, είμαι το παιδί σου»

«Το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται για την παιδεία στο εξωτερικό και είναι γεμάτο από υποσχέσεις. Θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε!»

Είναι η κραυγή αγωνίας των Ελληνόπουλων του Μονάχου που ξεκίνησαν να κάνουν κατάληψη σε ελληνικό σχολείου του εξωτερικού.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 οι μαθητής και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων από το Ελληνικό Λύκειο του Μονάχου στο Προξενείο του Μονάχου, στο Υπουργείο Παιδείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν :

Μόναχο, 30.11.2012

Αξιότιμοι Κύριοι,

Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο σχολείο μας πραγματοποιείται κατάληψη από τους μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου.

Το βασικό αίτημα της κατάληψης είναι η μη σωστή λειτουργία του Λυκείου μας. Από την αρχή της σχολικής μας χρονιάς είχαμε τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Δεν έχουμε αρκετούς καθηγητές για την κάλυψη όλων των διδακτικών ωρών (173). Έχουμε φτάσει στον 3ον μήνα του σχολικού μας έτους και δεν διακρίνουμε καμία αλλαγή.

Μας είχαν υποσχεθεί και δεσμευτεί πως οι καθηγητές που κάνανε αίτηση για να διδάξουν στο Μόναχο θα βρίσκονταν αρχικά μετά της διακοπές του φθινοπώρου στο Μόναχο και στην συνέχεια δεσμεύτηκαν ξανά ότι θα έρθουν μέχρι της 27 Νοεμβρίου. Δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα δεν είδαμε.

Τα παιδιά της Α΄ Λυκείου κάνουνε μάθημα 2ώρες την ημέρα και βασικά τους μαθήματα είναι η Γυμναστική και τα Γερμανικά.

Τα παιδιά της Β΄Λυκείου δεν κάνουν όλα τα μαθήματα και χάνουν και μαθήματα της κατεύθυνσής τους.

Τέλος τα παιδιά της Γ΄Λυκείου δεν κάνουνε τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας, και μέχρι προσφάτως (μέχρι πριν μια εβδομάδα) δεν γινόταν και το μάθημα της χημείας (Θετικής κατεύθυνσης).

Δεν έχουμε πάρει ακόμη το ετήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα της χρονιάς και καθημερινά λειτουργούμε με πολλά κενά.

Οι καθηγητές που έρχονται αναγκαία από το γυμνάσιο για να μας διδάξουν, δεν είναι σε θέση να κάνουν κατανοητό το μάθημα διότι έχουν να διδάξουν αρκετό καιρό σε λύκειο.

Τέλος, υπάρχουν αρκετά παιδιά στο Λύκειο μας, τα οποία θα φύγουν τον Μάρτιο για να δώσουν τις Πανελλαδικές τους εξετάσεις τον Μάιο και δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα από μερικά μαθήματα της Γενικής Παιδείας.

Δεν μας έχει γίνει ακόμα σαφές αν εμείς οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα πάρουμε απολυτήριο στο τέλος της σχολικής χρονιάς γιατί έχουμε χάσει ήδη 3 μήνες μαθημάτων.

Οι προσπάθειες που κάναμε για να δείξουμε πως και εμείς οι μαθητές αγαπάμε τα σχολεία μας, πονάμε γι αυτά, αγωνιζόμαστε για να τα κρατήσουμε ανοιχτά ήταν πάρα πολλές αλλά μάταιες.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε και εμείς ως μαθητές την τελευταία μας προσπάθεια, για να σας δείξουμε την απογοήτευση και την αγανάκτησή μας.

Τα αιτήματα μας είναι η επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

(πηγές: nocomments.gr, goodstory.gr)

Share
Κατηγορίες: Ελληνικό Σχολείο Ομογένειας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399