Ζώα θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης

Κακές οι συνθήκες στο ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης

“Αποφάσισα να πάω μια βόλτα στο Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης. Το θέαμα θλιβερό. Μια κλούβα με μια κονούρα Παταγονίας. Για τροφή μόνο ηλιόσποροι. Στη διπλα κλούβα, μαζι 2-3 budgie, 7-8 κοκατιλ ΟΛΑ φουσκωμένα, άρρωστα και καν-δυο μαδημένα. Παρέα και ένα lovebird. Το θέμα με τις συνθήκες έχει σίγουρα ξανασυζητηθεί. Εντύπωση μου κάνει ότι κάθε φορά που πάω βλέπω και άλλα πουλιά. Έχω δει κατά καιρούς καρδερίνες, λούγαρα μέχρι και ένα μακάο. Όταν ξαναπάω δεν τα ξαναβλέπω…”.

Κάπως έτσι περιγράφει την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στο ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης, ένας από τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου και το δημοσιεύει μαζί με τις φωτογραφίες που θα δείτε στην ιστοσελίδα greekbirdclub.com.

Αυτή την εικόνα θέλουν να αλλάξουν, όσοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το αφισάκι που βλέπετε ως κεντρική φωτογραφία του θέματος με τη χαριτωμένη αρκούδα και το κείμενο: “Διαμαρτυρία για τα ζώα που υποφέρουν στο ζωολογικό Θεσσαλονίκης, βάλτε τη φωτό στο cover και στο profile για μια μέρα, λίγες ώρες”. Μια κατάσταση, που μπορεί να δημιουργήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης και της πιθανής έλλειψης πόρων για τη συντήρηση του ζωολογικού κήπου. Με μια βασική διαφορά όμως… Ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε έμψυχα όντα.

(πηγή: news.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399