Βρετανία: «Πολυτέλεια» ο ύπνος σε κρεβάτι για πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά στην Βρετανία είτε κοιμούνται στο πάτωμα είτε μοιράζονται ένα κρεβάτι με τους γονείς ή τα αδέρφια τους εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης και ανέχειας.

britan_paidia_den_kimoudaiΣύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά Barnardo’s, διαπιστώνεται ότι 700.000 παιδιά μοιράζονταν τα κρεβάτια τους, ενώ 440.000 παιδιά κοιμόντουσαν στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να είναι κουρασμένα, ανήσυχα και να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στο σχολείο.

Η εφημερίδα Guardian αναφέρεται σε ένα τρίχρονο παιδί που έπρεπε να κοιμηθεί σε βρεφική κούνια, έναν 17χρονο που κοιμόταν σε ένα κρεβάτι για 7χρονο παιδί και έναν γονέα που κοιμόταν στο μονό στρώμα ενός παιδιού. Πολλές οικογένειες θεώρησαν την αντικατάσταση σπασμένων κρεβατιών ως μια απρόσιτη «πολυτέλεια», με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, ακόμη και το τακτικό πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων να είναι αδύνατον.

Η αυξανόμενη φτώχεια στα κρεβάτια επιβεβαιώθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Buttle UK, η οποία είπε ότι έδωσε 400.000 βρετανικές λίρες σε επιχορηγήσεις για κρεβάτια πέρυσι, αύξηση 7% τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα πενιχρά επίπεδα επιδομάτων κοινωνικής ασφάλισης και οι πολιτικές όπως το όριο των επιδομάτων για δύο παιδιά τροφοδοτούν την ήδη εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά κατάσταση .Ωστόσο όπως σχολιάζεται στην εφημερίδα, η στήριξη από την πλευρά της βρετανικής κυβέρνησης περιορίζεται στην παροχή του ποσού των 3.300 λιρών ανά νοικοκυριό και στη συνεχή προσπάθεια της μείωσης του πληθωρισμού.

Τέλος, νέα ανάλυση του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη σειρά αυξήσεων φόρων στην χώρα τουλάχιστον από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επιβαρύνοντας με περίπου 3.500 λίρες επιπλέον το κάθε νοικοκυριό.

Μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, οι φόροι πιθανότατα θα έχουν αυξηθεί σε περίπου 37% του εθνικού εισοδήματος.

(Πηγή: enikos.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399