Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι πρόσφυγες που έφτασαν φέτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση

prosfygesΤετραπλάσιοι από πέρυσι, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν μέσα στο 2015 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Εξ αυτών, πάνω από 816.753 έφθασε δια θαλάσσης στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν από τη Συρία (455.000) και από το Αφγανιστάν (186.000).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Οργανισμό σχεδόν 3.700 άτομα πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη.

«Γνωρίζουμε ότι η μετανάστευση είναι αναπόφευκτη, είναι απαραίτητη και είναι θεμιτή. Η μετανάστευση πρέπει να είναι νόμιμη και ασφαλής. Για όλους – τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για τις χώρες που θα γίνουν το νέο τους σπίτι», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του ΔΟΜ Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.

Ο σχεδιασμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει ότι οι αφίξεις θα συνεχίσουν με ανάλογους ρυθμούς το 2016, ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζο Μίλμαν είπε ότι είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις για το μέλλον.

«Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έφθανε σε αυτό το επίπεδο. Απλά ελπίζουμε οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Μίλμαν.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.