Το Κογκρέσο ερευνά πιθανή απόρρητη χρήση εντόμων ως όπλων από το Πεντάγωνο

edoma_oplaΜία τροπολογία στον αμυντικό προϋπολογισμό του 2020 θα μπορούσε να οδηγήσει στη διερεύνηση των ισχυρισμών ότι το πεντάγωνο είχε χρησιμοποιήσει έντομα όπως τσιμπούρια, για πολεμικούς σκοπούς, σε ένα μυστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Κρίστοφερ Σμιθ, συμπρόεδρος του House of Lys Disease Caucus, έκανε μια σειρά από σκληρές τοποθετήσεις σχετικά με το υποτιθέμενο πρόγραμμα βιολογικού πολέμου και τις ενδεχόμενες παρενέργειες του, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξάπλωσης μίας βακτηριακής μόλυνσης.

«Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν αν κάτι τέτοιο είναι αληθινό», ανέφερε ο Σμιθ σε δελτίο τύπου, σύμφωνα με το RT. «Και αυτά τα πειράματα έχουν προκαλέσει την μετάλλαξη και την εξάπλωση της νόσου του Lyme και άλλων νόσων που μεταδίδονται με τσιμπούρια; Ποιός το διέταξε; Έχουν απελευθερωθεί τυχόν τσιμπούρια βάσει σχεδιασμού;», αναρωτήθηκε.

Τα μέλη του Κογκρέσου εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμπεριλάβουν ή όχι την τροπολογία του Σμιθ στην τελική έκδοση του προϋπολογισμού που τελικά θα παρουσιαστεί στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η τροποποίηση της έκδοσης του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2020 θα απαιτούσε από το Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας να εξηγήσει εάν ο αμερικανικός Στρατός είχε πράγματι πειραματιστεί με τσιμπούρια και άλλα έντομα μεταξύ 1950 και 1975.

Αν κριθεί αληθές, ο γενικός επιθεωρητής πρέπει να υποβάλει στο Κογκρέσο πληροφορίες σχετικά με το πλήρες εύρος και τον σκοπό της έρευνας.

Σχετικές φήμες μιλούν εδώ και χρόνια για ερευνητές στο Plum Island της Νέας Υόρκης και στο Fort Detrick του Μέριλαντ οι οποίοι διεξάγουν πειράματα σε έντομα προκειμένου να τα μετατρέψουν σε βιολογικά όπλα, παρόλο που δεν έχουν βρεθεί τεκμηριωμένα στοιχεία για τέτοια προγράμματα βιολογικού πολέμου. Ακόμη.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399