Πέθανε ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ, ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη «βόλτα» στον ανεξερεύνητο κόσμο του διαστήματος

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ, ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη «βόλτα» στον ανεξερεύνητο κόσμο του διαστήματος.

A_Leonov_1Το Κρατικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας και Δοκιμών Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Γιούρι Γκαγκάριν, επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Λεόνοφ.

«Ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια», με αυτήν την φράση επιβεβαίωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Κέντρου την θλιβερή είδηση.

Ποιος ήταν ο Αλεξέι Λεόνοφ;

Γεννημένος στις 30 Μαΐου του 1934, γίνεται μέλος της πρώτης Σοβιετικής ομάδας κοσμοναυτών και μαζί με είκοσι πιλότους της σοβιετικής πολεμικής αεροπορίας, φτάνει στο διάστημα.

Ο Λεόνοφ, το έτος ορόσημο του 1965, γράφει ιστορία καθώς πραγματοποιεί τον πρώτο επιτυχημένο διαστημικό περίπατο.

Μία δεκαετία μετά, το 1975, στο Listvyanka της επαρχίας Tisulsky, στην περιφέρεια Κεμέροβο, παίρνει μέρος στην ιστορική διαστημική πτήση του Soyuz-Apollo που σήμανε την λήξη του Αγώνα του Διαστήματος ανάμεσα στην Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ.

A_Leonov_2(Πηγή: in.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399