Στην τελευταία θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην ισότητα των φύλων

isotita_filonΣτην τελευταία θέση βρίσκεται η Ελλάδα στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων. Αυτό προκύπτει από τον ετήσιο Δείκτη Ισότητας των Φύλων που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

« Η ΕΕ συνεχίζει το ρυθμό χελώνας όσον αφορά την πρόοδο της ισότητας των φύλων», σημειώνεται στην έκθεση. Σύμφωνα με το Δείκτη, η Σουηδία συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα αποτελεσμάτων της Ε.Ε., με 83,6 μονάδες, ακολουθούμενη από τη Δανία με 77,5.

Η Ελλάδα και η Ουγγαρία έχουν το μεγαλύτερο έδαφος να καλύψουν, με τα δύο κράτη να βαθμολογούνται με λιγότερο από 52. Η μεγαλύτερη βελτίωση καταγράφηκε στην Πορτογαλία, με αύξηση 3,9 βαθμών, ακολουθούμενη από την Εσθονία με 3,1 βαθμούς. Η Σουηδία συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα αποτελεσμάτων της ΕΕ, με 83,6 μονάδες, ακολουθούμενη από τη Δανία με 77,5.

(Πηγή: thepressproject.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399