Προστασία στο διαδίκτυο

ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Προσέχετε που δίνετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας, τη διεύθυνσή σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το όνομα του σχολείου σας όταν ζητούνται από άτομα που γνωρίσατε στο διαδίκτυο.

Εγκαταστήστε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο σύστημα φιλτραρίσματος της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να λαμβάνετε μόνο τα e-mail που επιθυμείτε!

Σε ποιον δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία; Όταν συμπληρώνετε τα στοιχεία σας σε κάποια φόρμα (π.χ. σε συνδρομές, σε διαγωνισμούς), σκεφτείτε προσεκτικά σε ποιον τα δίνετε και για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθούν.

Να θυμάστε ότι ο χρήστες του διαδικτύου δεν είναι πάντοτε ό,τι δηλώνουν. Οι φίλοι που γνωρίσατε μέσα από το διαδίκτυο θα πρέπει να χαίρονται όταν μιλάτε σε ενήλικες για τη φιλία σας ή όταν αποθηκεύετε αντίγραφα από τις συνομιλίες σας.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύ καλή πηγή πληροφοριών, αλλά να θυμάστε ότι όσα δημοσιεύονται δεν είναι πάντα αληθινά!

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες βρίσκετε πάντα στον ιστοχώρο της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης www.saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Share
Κατηγορίες: Μαθαίνω να σερφάρω. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/kids/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399