Δυο νέες μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο

Ελπιδοφόρα ξεκίνησε το 2013 για δύο ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου, που δέχθηκαν μοσχεύματα καρδιάς εντός 24ωρου.

Ο πρώτος ασθενής, ηλικίας 38 ετών, έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια και εντάχθηκε στη λίστα αναμονής τον Ιούλιο 2011.

Το μόσχευμα προήλθε από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Η δεύτερη μεταμόσχευση, η οποία ξεκίνησε μόλις περατώθηκε η πρώτη και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σε ασθενή, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και είχε ενταχθεί στη λίστα τον Ιούνιο 2012. Ο ασθενής, δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συνολικά, εννέα ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου, έχουν δεχθεί μοσχεύματα καρδιάς που έχουν προσφερθεί από την Κύπρο, ενώ οκτώ Κύπριοι ασθενείς έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο. Δύο Κύπριοι ασθενείς είναι υποψήφιοι στη λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς. Αυτή τη στιγμή, 20 ασθενείς βρίσκονται στην αναμονή για μόσχευμα καρδιάς, από τους οποίους εννέα με συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

(πηγή: kala-nea.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399