ΙΣΑ: Χωρίς παιδίατρο τα 800 παιδιά της Κέας – Μόνο ένας γιατρός στο νησί

Χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει επίσης, τα Κύθηρα, η Πάρος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Πάτμος και η Σέριφος. Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ οι κάτοικοι της Κέας, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας Γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

Ένας γενικός γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες των 3.000 κατοίκων της Κέας, ενώ περισσότερα από 800 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι στο νησί υπάρχουν και αρκετά νεογνά τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση ενώ τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται καθώς προστίθενται περίπου 1000 επισκέπτες.

Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ οι κάτοικοι της Κέας , στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας Γενικός γιατρός, καθώς πρόσφατα παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί και ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει επίσης, τα Κύθηρα, η Πάρος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Πάτμος και η Σέριφος.

«Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, και προσθέτει ότι αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, τότε ο ΙΣΑ θα στηρίξει την υγεία των πολιτών του νησιού με εθελοντές γιατρούς.

«Δεν θα επιτρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές», σημειώνει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «απαιτείται άμεσα εθνικός σχεδιασμός ανασυγκρότησης της Υγείας, για τα παραμεθόρια νησιά με στόχο την ισότιμη προσβασιμότητα στο στοιχειώδες αγαθό της Υγείας».

(πηγή: Σκάϊ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399