2.000 παιδιά νεκρά μέσα σε 11 μήνες στη Γουατεμάλα!

Πάνω από 2.000 παιδιά από μηνών έως πέντε ετών πέθαναν από πείνα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2010 στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

‘Είναι πολύ ανησυχητικό ότι η πείνα προκαλεί διπλάσιους θανάτους από τη βία των συμμοριών· είναι ένας αριθμός επονείδιστος και φρικιαστικός· εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά διατρέχουν κίνδυνο και οι προσπάθειες να σωθούν δεν είναι επαρκείς’, δήλωσε ο Σέρχιο Μοράλες.

Σύμφωνα με την έκθεσή του, η μεγάλη πλειοψηφία των 2.006 παιδιών που εξέπνευσαν από υποσιτισμό ζούσε στην ημιάγονη περιοχή στην ανατολική Γουατεμάλα.

Τουλάχιστον το 50% των παιδιών έως και πέντε ετών πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις οργανώσεων των Ηνωμένων Έθνών. Η αναλογία είναι η υψηλότερη στη Λατινική Αμερική και μια από τις πιο υψηλές στον κόσμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των 13 εκατ. κατοίκων της χώρας ζουν υπό συνθήκες φτώχειας και ακραίας φτώχειας.

(Πηγή: NEWSIT)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399