Παιχνίδια, που δεν είχατε σκεφτεί, για την παραλία!

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν σημαντικά πράγματα, αλλά και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν τον χαμένο –λόγω φόρτου εργασίας- χρόνο μαζί τους.

Η παραλία δεν σημαίνει μόνο κολύμπι, καφές και βιβλίο κάτω από την ομπρέλα. Προσφέρεται για δημιουργικό παιχνίδι και ξεκαρδιστικές εμπειρίες. Εμείς έχουμε κάποιες προτάσεις.

• ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Ιδανική ευκαιρία για επανάληψη όσων έμαθαν το χειμώνα στο σχολείο. Ανάλογα με την ηλικία τους, θα επιλέξετε τις ζωγραφιές, που θα κάνετε μαζί τους. Από απλά σχήματα, μέχρι γράμματα, αριθμούς, ακόμα και λέξεις, αν είναι σε προχωρημένο μαθησιακό επίπεδο.

Ξεκινήστε με κάτι αγαπημένο τους: ένα ζωάκι, ένα αυτοκινητάκι και συνεχίστε. Μην ανησυχείτε. Δεν είναι καλλιτεχνικός διαγωνισμός, οπότε μπορείτε να μην είστε τέλειοι.

• ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ

Είναι πολύ απλό να πάρετε μαζί σας τις οικολογικές νερομπογιές, που έχετε και στο σπίτι. Βρείτε μεγάλα, πλακέ, βότσαλα και αφήστε τα παιδιά σας να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, χωρίς να ανησυχείτε αν θα γίνουν χάλια τα ίδια ή αν θα γεμίσουν τον τόπο με μπογιές.

• ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ

Κοχύλια, πετρούλες και ξυλαράκια σε περίεργα σχήματα. Οτιδήποτε υπάρχει σε μία παραλία μπορεί να γίνει αντικείμενο εξερεύνησης, έρευνας, και μάθησης. «Απλωθείτε» με τα παιδιά, μαζέψτε όσα περισσότερα μπορείτε και ύστερα μπορείτε να τα μετρήσετε (για να δείτε, υποτίθεται, ποιος έχει τα περισσότερα), να τα κατηγοριοποιήσετε, ανάλογα με το μέγεθος, το είδος, το χρώμα.

• SURVIVOR

Ειδικά τα αγόρια τρελαίνονται να κάνουν κατασκευές, όπως σκηνές και τέντες, να μαθαίνουν κόμπους, να φτιάχνουν δίχτυα. Δεν χρειάζεστε πολλά εξαρτήματα, εκτός από σκοινί και ό,τι σας δώσει η φύση.

Αν πάλι κουβαλάτε τέντα ή μια απλή ομπρέλα θαλάσσης μαζί σας, μην τα κάνετε όλα μόνοι σας. Ζητήστε από το παιδί τη βοήθειά του, κάντε το να αισθανθεί απαραίτητο στο στήσιμο και μάθετέ του νέες δεξιότητες.

• ΒΥΘΟΣ

Πρόκειται για έναν μαγικό κόσμο, που ακόμα δεν έχουν συνηθίσει τα παιδιά σε μικρή ηλικία. Τα μαθήματά σας για το πού ζουν τα ψάρια, τι τρώνε, πώς μετακινούνται, μπορούν να ξεκινήσουν από την άκρη της θάλασσας με μία μάσκα, την οποία μπορείτε εσείς να κρατάτε και το παιδί να κοιτάζει μέσα από αυτήν.

Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να ενοικιάσετε ένα θαλάσσιο ποδήλατο ή ένα κανό και να συνεχίσετε την υποθαλάσσια εξερεύνηση σε πιο βαθιά νερά.

(πηγή: mother.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399