Αυξήθηκε η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά

Τι δείχνουν στοιχεία από νοσοκομεία της Αγγλίας

Μεγάλη αύξηση στα ποσοστά των ασθενών που μεταφέρουν βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, δείχνουν επίσημα στοιχεία από νοσοκομεία της Αγγλίας.

Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από ένα στέλεχος βακτηρίων του εντέρου, που δεν καταστρέφεται από αντιβιοτικά, αυξήθηκε από μόλις 5 το 2006, σε πάνω από 600 το 2013.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αξιωματούχοι από το χώρο της Υγείας αναφέρουν, ότι η αύξηση αυτή καταδεικνύει πόσο επείγουσα ανάγκη είναι για τα νοσοκομεία να εφαρμόσουν τα κατάλληλα σχέδια και τις διαδικασίες εκείνες, για να σταματήσει η εξάπλωση της ανθεκτικότητας/αντίστασης στα αντιβιοτικά.

Ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν για την «καταστροφική απειλή» οι άνθρωποι να γίνουν ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά, λέγοντας ότι σε 20 χρόνια «οι επεμβάσεις ρουτίνας θα μπορούσαν να είναι και θανατηφόρες, αν χάσουμε την ικανότητά μας να καταπολεμούμε τις λοιμώξεις».

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399