ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2012 ΣΤΟ ΟΝΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Στις 14 και 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο Διημερίδα-Συμπόσιο Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, με σκοπό την επιμόρφωση και δικτύωση των καθηγητών δασκάλων και νηπιαγωγών που διδάσκουν ελληνικά σε ημερήσια, απογευματινά και Σαββατιανά σχολεία.

Το εκπαιδευτικό συμπόσιο οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Καναδά, Δέσποινας Χατζηδιάκου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο-Καναδά και το Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Οντάριο. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και στο ημερήσιο ελληνορθόδοξο σχολείο «Μεταμόρφωση».

Συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 120 εκπαιδευτικοί από το Τορόντο, Χάμιλτον, Λόντον κι άλλες πόλεις του Οντάριο ενώ παρέστη και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ όπου και θα φιλοξενηθεί το επόμενο συμπόσιο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στον Καναδά.

Κλείνοντας τις εργασίες του συμποσίου, το οποίο κάλυψαν εκτενώς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, οι συνδιοργανωτές δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, Μαρία Ξενικάκη, Σπύρος Βολονάκης και Θέμης Αραβοσιτάς ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους και κατέληξαν σε μια κοινή δέσμευση για συνεργασία όλων των φορέων προς όφελος των ελληνικής παιδείας και την καλλιέργεια της γλώσσας και του πολιτισμού μας για τις επόμενες γενιές των Ελληνοκαναδών.

Φωτο: Οι συνδιοργανωτές Σπύρος Βολονάκης Δέσποινα Χατζηδιάκου,
Μαρία Ξενικάκη και Θέμης Αραβοσιτάς

(πηγή: easterngr)

 

Share
Κατηγορίες: Ελληνικό Σχολείο Ομογένειας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399