Το 2005 έγινε τελευταία φορά προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία της Αχαΐας

Στοιχεία για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έδωσε στον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Σταύρος Καλογιάννης, μετά από Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επί του θέματος ο Ηλείος Βουλευτής.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτησή του επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο προσεισμικός έλεγχος των σχολείων για τα κτίρια που κατασκευάστηκαν μετά τη δεκαετία του 1960, με δεδομένο ότι ειδικά η περιοχή της Ηλείας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής κι έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν, με τελευταίο αυτό της 8ης Ιουνίου 2008.

Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών: «Μετά το σεισμό του Ιουνίου 2008 ελέχθησαν από τον ΟΣΚ όλα τα σχολικά κτίρια και χρηματοδοτήθηκε η επισκευή ή η μετεγκατάσταση των κτιρίων που κρίθηκαν ως μη επισκευάσιμα.

Αναφορικά με τα Σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας), ο έλεγχος υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Αχαΐα το έτος 2005 (έλεγχος 129 σχολικών μονάδων που περιλάμβανε 139 στατικά ανεξάρτητα κτίρια), στην Αιτωλοακαρνανία το έτος 2006 (έλεγχος 157 σχολικών μονάδων που περιλάμβανε 182 στατικά ανεξάρτητα κτίρια) και στην Ηλεία κατά τα έτη 2005-2006 (έλεγχος 107 σχολικών μονάδων που περιλάμβανε 123 ανεξάρτητα κτίρια).

Επισημαίνεται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ότι η συντήρηση-επισκευή των σχολικών μονάδων εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Δήμων όπου ευρίσκονται οι σχολικές μονάδες».

(πηγή: newsnow.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399