Τυφλός μαθητής Λυκείου έγραψε 20 σε όλα τα μαθηματα!

Ο νομός Λέσβου είχε να επιδείξει πολλούς επιτυχόντες στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο η περίπτωση του Στρατή Εγγλέζου χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Ο τυφλός μαθητής του Λυκείου Παμφίλων, αρίστευσε καθώς «έγραψε» 20 σε όλα τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης διεκδικώντας μια θέση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Το όνειρό του, όμως, ήταν να σπουδάσει Γεωπόνος, αφού η αγάπη του για τη φύση είναι μεγάλη.

«Το Γεωπονικό ήταν πρώτη επιλογή μου, επειδή μου άρεσε να ασχολούμαι από μικρός με το χώμα, τα λουλούδια και τα λαχανικά, αλλά δεν με δέχονταν», λέει. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει», λέει ο Στρατής.

Ιδιαίτερες δυσκολίες δεν αντιμετώπισε όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ήταν άλλωστε μαθητής του «άριστα» καθ’ όλη τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής του.

Την Παρασκευή, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κορδώνη, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Στρατή Εγγλέζο, τον οποίο συνεχάρη θερμά για τη σπουδαία αριστεία του, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παμφίλων.

Τον άριστο μαθητή συνόδευαν οι γονείς του, Βασίλης και Ταξιαρχούλα, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων Βαγγέλης Λυκαρδόπουλος, στους οποίους ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11 Ιουλίου 2012, θα προτείνει τη βράβευση του Στρατή, καθώς επίσης και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, λόγω και της ιδιότητάς του ως ΑΜΕΑ.

(πηγή: protothema.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399