Διάβασε ό,τι θέλεις: Πρωτοποριακή μέθοδος στο Μέριλαντ

Αντί να τους αναθέτουν εργασία για το σπίτι, οι καθηγητές σχολείου στο Μέριλαντ των ΗΠΑ ζητούν απλώς από τους μαθητές τους να διαβάζουν κάθε βράδυ για μισή περίπου ώρα ένα οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους.

Έπειτα από μια έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με το είδος των εργασιών που τα παιδιά καλούνταν να κάνουν στο σπίτι, η διευθύντρια Στέφανι Μπραντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι καθηγητές ανέθεταν στα παιδιά ασκήσεις απλώς επειδή ένιωθαν ότι έπρεπε να τους βάλουν να κάνουν κάτι», όπως δήλωσε η ίδια στο Fox 5.

H Μπραντ, που είναι διευθύντρια του σχολείου τα τελευταία δύο χρόνια, ζήτησε την άδεια από τη σχετική διεύθυνση εκπαίδευσης να καταργήσει την ανάθεση εργασιών για το σπίτι και να εφαρμόσει το σχέδιό της για διάβασμα βιβλίων της επιλογής των μαθητών.

Η ιδέα της Μπραντ συνάντησε και τη στήριξη των γονιών. «Όταν ο γιος μου γυρίζει σπίτι έχει χρόνο να χαλαρώσει. Και πιστεύω ότι τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά η Λους Γκόμεζ.

Πάντως, το σχέδιο φαίνεται να αποδίδει: οι μαθητές της 5ης τάξης παρουσίασαν επάρκεια 72%  στα μαθηματικά και 81% στην ανάγνωση σύμφωνα με τις κρατικές εξετάσεις. Σε ένα σχολείο που το 70% των μαθητών δε μιλάει αγγλικά στο σπίτι αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό.

(πηγή: tvxs)

Share
Κατηγορίες: Παιδευτικές προτάσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399