Απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες 2.000 αναπληρωτές

Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες είναι 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μέσω του ΕΣΠΑ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων για τα ολοήμερα σχολεία καθώς και στο πρόγραμμα «διερεύνηση παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Σε σχετική τους ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι για τους 2000 εκπαιδευτικούς προκύπτουν ζητήματα επιβίωσης καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποδίδουν τη μεγάλη καθυστέρηση στη μη απόδοση των κονδυλίων των προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ενημερωτικό των αιρετών του ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή και κα Αναγνώστη έγινε αναφορά στο πρόβλημα της μη πληρωμής των αναπληρωτών στη Στερεά Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο. Οι αιρετοί τόνισαν στο κείμενό τους ότι  δεν είχαν πιστωθεί  καθόλου χρήματα για τους αναπληρωτές των περιοχών αυτών! « Η λύση που προωθείται είναι έγκριση για μεταφορά χρημάτων από άλλες πράξεις για πίστωση του συγκεκριμένου λογαριασμού. Απαιτείται, ωστόσο, πολιτική απόφαση και έγκρισηγια μια τέτοια ενέργεια». Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν του  αιρετούς  ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το ζήτημα.

(πηγή: Καλόγηρος Βασίλειος clever class)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399