Εκπαιδευτικοί Σάμου – Ικαρίας: «Για εμάς δεν υπάρχει δουλειά»

68 εκπαιδευτικοί από Σάμο – Ικαρία οδηγούνται στην Περιφέρεια ως πλεονάζοντες

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση αργά χτες το βράδυ, η ΔΙΔΕ Σάμου δημοσιοποίησε μια λίστα προσωρινών τοποθετήσεων από την οποία απουσίαζαν τα ονόματα 68 συναδέλφων.

Είχε προηγηθεί τη νύχτα της Παρασκευής (13/9), μια οδηγία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης με βάση την οποία όλοι οι εκπαιδευτικοί του νομού καλούνταν να ξανακάνουν αιτήσεις τοποθέτησης, απόσπασης εντός του ΠΥΣΔΕ και για πρώτη φορά, υποχρεωτικά, αιτήσεις για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλα σχολεία. Η διεύθυνση απαιτούσε οι αιτήσεις να γίνουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (!) με μέιλ (!), ώστε όπως ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι της ΕΛΜΕ Σάμου από τον ίδιο το προϊστάμενο, το ΠΥΣΔΕ Σάμου να συνεδριάσει την ίδια μέρα με στόχο να καθορίσει ποιοι εκπαιδευτικοί του νομού θα οριστούν ως πλεονάζοντες.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και τη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κατάληψη της ΔΙΔΕ από την ΕΛΜΕ Σάμου. Με τη λήξη της κατάληψης, ο προϊστάμενος υπηρετώντας με τον πιο ακραίο τρόπο τη πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου, βιάστηκε να προχωρήσει χωρίς να συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ στη τοποθέτηση των μόνιμων συναδέλφων.

Από τις τοποθετήσεις και τις διαθέσεις και κυρίως από τον τρόπο που αυτές έγιναν, είναι φανερό ότι όλη αυτή η διαδικασία δρομολογήθηκε με στόχο να προκύψει ο μέγιστος αριθμός πλεονασμάτων. Με βάση αυτές, οι συνάδελφοι καλούνται να συμπληρώνουν ωράριο σε τρία και τέσσερα σχολεία, τα οποία απέχουν έως και 70χλμ μεταξύ τους. Ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι αναγκασμένοι να περνούν ώρες του διδακτικού ωραρίου, μετακινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας ή της Σάμου.

Το αποτέλεσμα των αθρόων διαθεσιμοτήτων, σε συνδυασμό με την αύξηση του ωραρίου και όλων των άλλων διατάξεων παραγωγής υπεραριθμιών, ήταν 68 συνάδελφοι να θεωρηθούν πλεονάζοντες και να οδηγηθούν στη Περιφέρεια. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την υποχρεωτική τους μετακίνηση, αλλά κυρίως για να οδηγηθούν μαζί με χιλιάδες άλλους «πλεονάζοντες» από όλες τις περιφέρειες, στο καιάδα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Και αυτό γιατί είναι ευνόητο ότι με τον ίδιο τρόπο θα προκύψουν κατά βάση πλεονάσματα σε όλη την επικράτεια.

Συνάδελφοι που οδηγούνται στη Περιφέρεια, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στα νησιά μας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα γυμνάστριας που εργάζεται 14 χρόνια στον Εύδηλο, της οποίας η οργανική καταργήθηκε τον περασμένο Ιούνη. Προκλητικά και κυνικά ο προϊστάμενος λέγοντας της ότι «δέχομαι πολλά τηλέφωνα, μη με απασχολείτε. Ανήκετε πλέον στη Περιφέρεια», της εξήγησε ότι δεν έχει δουλειά πια για αυτή στο νομό. Με τον ίδιο κυνισμό αντιμετώπισε ο προϊστάμενος όλους τους εκπαιδευτικούς που επικοινώνησαν μαζί του, και που με την απόφαση του οδηγούνται στο δρόμο των απολύσεων.

Το υπουργείο συντάσσει τις νέες λίστες από τις οποίες θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες του Νοέμβρη ή και οι επόμενες. Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη συσπείρωση και συμπόρευση εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων κόντρα στις μετακινήσεις, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399