Ένα σχολείο με μαθητές από 19 χώρες, διαχειρίζεται με επιτυχία τα προβλήματά του

Γράφει η Μαρία Παπουτσάκη 

Ένα σχολείο με θετική παράδοση στην αρμονική συνύπαρξη μαθητών από διαφορετικές χώρες, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ξαφνικά, από ένα περιστατικό, το οποίο το ίδιο το σχολείο κατάφερε όχι μόνο να αντιμετωπίσει θετικά αλλά και να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του, ειρηνικά και χωρίς κραδασμούς. Πρόκειται για το 46ο γυμνάσιο Εξαρχείων, όπου λειτουργούν εδώ και δέκα χρόνια προγράμματα ενσωμάτωσης αλλοδαπών.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια του σχολείου, Β. Τσέλιου, τα μαθήματα παρακολουθούν 150 παιδιά από, ούτε λίγο ούτε πολύ, 19 χώρες, σε ένα σχολείο που έχει ενσωματώσει την κουλτούρα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Πριν από 20 ημέρες, ένας νεοδιορισμένος στο σχολείο καθηγητής ήρθε σε διένεξη με αλλοδαπούς μαθητές και προειδοποίησε ότι…θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή.

Η διευθύντρια επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά πρόσθεσε ότι, με τους κατάλληλους παιδαγωγικούς χειρισμούς, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί, αφού ο καθηγητής ζήτησε συγνώμη και όταν η συγνώμη είναι πειστική, πρόσθεσε, τότε γίνεται και αποδεκτή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο εν λόγω καθηγητής μετακινήθηκε από το συγκεκριμένο τμήμα σε άλλο. Ωστόσο, το πρόβλημα -τονίζει η κ. Τσέλιου- έχει ήδη ξεπεραστεί, το σχολείο λειτουργεί κανονικά, ειρηνικά, χωρίς προβλήματα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Παιδείας, που ενημερώθηκαν σήμερα για το θέμα, είπαν ότι θα το διερευνήσουν.

Θεωρείται, ωστόσο, σημαντικό ότι τέτοιου είδους περιστατικά αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από την ίδια τη σχολική κοινότητα, χωρίς περαιτέρω αναστάτωση της σχολικής ζωής.

(πηγή: News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ-ΑΜΠ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399