Πάνω από 5.000 τα κενά στα σχολεία

«ΚΡΥΦΗ» ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι δέχονται πιέσεις την ώρα των κενών τους να καλύπτουν την απουσία προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού μπαίνοντας στην τάξη.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η «Eφημερίδα των Συντακτών», υπάρχουν φήμες ότι άρθρα και νομοθεσία επιβάλλουν στους διευθυντές, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, να στέλνουν εκπαιδευτικούς τις ώρες των κενών τους για να κάνουν «απασχόληση» των μαθητών. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η απασχόληση των μαθητών δεν είναι διδακτική ώρα!

Ωστόσο όπως είναι γνωστό ότι:

1. Η νομοθεσία καθορίζει με ακρίβεια το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών (24-21 ώρες ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας) και το εργασιακό (30 ώρες εβδομαδιαίως και έως ημερήσιο 6ωρο).

2. Όλες οι ώρες που οι μαθητές παρευρίσκονται στο σχολείο είναι διδακτικές ώρες και άρα όταν ένας εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη μαθητών για τον οποιοδήποτε λόγο, αυτό ανάγεται στο διδακτικό του ωράριο.

3. Δεν υπάρχει πουθενά στη νομοθεσία η έννοια της «απασχόλησης» των μαθητών ή της ενισχυτικής διδασκαλίας ολόκληρου τμήματος (η νομοθεσία αναφέρεται σε ενισχυτική διδασκαλία μέχρι 5 μαθητών).

Την ίδια ώρα ενώ διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς, τα κενά στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ ανέρχονται σε 1.064, ενώ μαζί με πρωτοβάθμια και ειδική αγωγή ξεπερνούν τις 5.000.

(πηγή: larissanet.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399